https://mabellebudapest.hu Skip to main content
EgészségPlasztika

Mellimplantátum szövődmény: Kapszuláris kontrakció

Mellimplantátum szövődmény, ma belle, ma belle budapest, ma belle klinika, ma belle esthetic, esztétikai egészség klinika, esztétikai klinika, egészségklinika, esztétika, egészség, klinika, magánklinika, endokrinológia, endokrinológia budapest, endokrinológia vizsgálat, Dr. Balogh Illlés Gyula, pajzsmirigy, laborvizsgálat, vérvétel, laborvizsgálat belváros, laborvizsgálat andrássy út, ultrahang vizsgálat, szűrés, anyagjegy szűrés, anyajegy vizsgálat, aynajegy leszedés, infúzió, vitamin infúzió, pcos, nőgyógyászat, dr. Marzia nőgyógyászat, bőrgyószászat,

A mellnagyobbítás a leggyakoribb esztétikai beavatkozások egyike. Számos típusa ismert az implantátumoknak. Megkülönböztetünk a formában való különbségeket, így lehet egy implantátum kerek vagy formázott. Felületi szempontból lehet textúrált vagy sima felszínű, illetve, hogy mivel vannak megtöltve az implantátumok (szilikon, saline). Jelenleg a szilikon implantátumok a gyakoriabbak.

Úgy, mint minden műtétnek, az implantátumos mellnagyobbító beavatkozásoknak is lehetnek szövődményei, rizikói. A leggyakoribb mellimplantátum szövődmény egyike a kapszuláris kontrakció egy 25 évig folyó tanulmány szerint, illetve a implantátum ruptura és malposition is a fő oka a reoperációnak. A kapszuláris kontrakció egy lokális szövődmény az idegentest-válasznak köszönhetően a szervezet számáról. Ez egy gyulladásos reakció, ami fibrosist okoz kollagén termelése révén, jelentős fájdalom mellett.

Egyes tanulmányok elég széles intervallumban közöltek (2,8%-20,4%) kapszuláris kontrakció, mellimplantátum szövődmény előfordulását. Összesen 3716 implantáció 10,6%-ban jelentkezett kontrakció.

mellimplantátum

Nem sok tanulmány tér ki a textúrált, illetve a sima felszínű implantátumok által kiváltott kontrakcióra. A következő tanulmányban összesen 10 alanyt vizsgáltak. Életkoruk 40-63-ig terjedt. Az első táblázatban a sima felszínű, a másodikban a textúrált implantátumos páciensek adatai láthatók. Öt páciens tartozott a sima felszínű implantátum csoportba, ők átestek egy textúrált szilikon reimplantáción, bőr megnyúlás miatt. A másik öt páciens is átesett bőrmegnyúlás következtében egy újabb operáláson, de ők ismételten textúrált implantátumot kaptak.

 

BEJELENTKEZÉS KLINIKÁNKRA

Jelentkezzen be hozzánk most!