https://mabellebudapest.hu Skip to main content
Hónalj botox, ma belle, ma belle budapest, ma belle klinika, ma belle esthetic, esztétikai egészség klinika, esztétikai klinika, egészségklinika, esztétika, egészség, klinika, magánklinika, endokrinológia, endokrinológia budapest, endokrinológia vizsgálat, Dr. Balogh Illlés Gyula, pajzsmirigy, laborvizsgálat, vérvétel, laborvizsgálat belváros, laborvizsgálat andrássy út, ultrahang vizsgálat, szűrés, anyagjegy szűrés, anyajegy vizsgálat, aynajegy leszedés, infúzió, vitamin infúzió, pcos, nőgyógyászat, dr. Marzia nőgyógyászat, bőrgyószászat,

A kezelés ideális megoldás azoknak, akik szeretnék a fokozott hónalji izzadást megszüntetni, elfelejteni az általa okozott kényelmetlen szituációkat és magabiztosan élvezni a meleg hónapokat.

Az eljárás során a kezelőorvos a hónalj területére legyengített botulinum toxin (botox) megfelelően hígított oldatát juttatja be, ami akadályozza az ingerület-átvitelt az idegvégződés és a verejtékmirigy között. A botox csak azoknak az izmoknak a működését gátolja, amik az izzadásért felelősek, ezáltal kémiai úton akadályozza az ingerületvezetést. A botox hatása csak átmeneti, mert később az izomműködés helyreáll.

A hónalj területén a botox által elzárt verejtékmirigyek nem okoznak szervi vagy működési problémákat, mivel csak az idegrendszeri alapon történő túlzott izzadást gátolja, viszont a test többi részén továbbra is zavartalanul megy végbe a méregtelenítés természetes folyamata. A kezelést követő pár napban már jelentkeznek korai hatásai, azaz lényegesen csökken a verejtékezés mennyisége, de a végleges eredmény nagyjából 10 nap után alakul ki, ekkorra a botox teljesen megszünteti az izzadást a hónalj területén.

A hatás akár 8-12 hónapig is tarthat, de az átlagos hatástartam 4-7 hónap.

Ezután a kezelés biztonságosan megismételhető és tapasztalatok alapján egyre tovább tart, így a jövőben egyre ritkábban kell megismételni az eredmény fenntartása érdekében. A beavatkozás után néhány óráig érdemes tartózkodni a sporttevékenységektől és a kezelt terület masszírozásától is. Egy napig a hónaljat érintő kozmetikumokat szintén javasolt mellőzni. A kezelésnek hosszú távú mellékhatásai nincsenek.

A kezelést kizáró tényezők:
  • allergia a botulinum toxinra, vagy bármely az injekcióban található összetevőre
  • terhesség, ill. szoptatás
  • helyi bőrgyulladás
  • neuromuscularis betegség: Myasthenia gravis, Eaton Lamber syndroma
  • a kezelés elvégzése nem ajánlott 18 év alatt és 65 év felett
Tünetek kimutatása

A kezelés előtt endokrinológus bevonásával belgyógyászati kivizsgálás szükséges, hogy megbizonyosodjon a kezelőorvos arról, hogy a kóros izzadást nem valamilyen belgyógyászati probléma okozza, mert ebben az esetben az kiváltó háttérbetegség kezelése szükséges.

A kezelés menete

A hónalj botox egy teljesen biztonságos és gyors ambuláns kezelés. A terület alapos fertőtlenítését követően, nagyon vékony tűvel, több szúrással kerül a botox bejuttatásra a bőr alá egyenletesen elosztva, egymástól nagyjából 1-2 cm távolságra. A kezelés után előfordulhat érzékenység, véraláfutás vagy minimális bőrpír megjelenése. Ezek azonban pár napon belül elmúlnak.

 

BEJELENTKEZÉS KLINIKÁNKRA

Jelentkezzen be hozzánk most!