https://mabellebudapest.hu Skip to main content

SZŰRŐCSOMAGOK

Ma Belle Klinika szűrőcsomagok

Egyedi szűrőcsomagom, személyre szabottan

Kinek a részére javasoljuk?

Felgyorsult, rohanó világunkban egyre erőteljesebb hangsúlyt kap az egészséges életmód, a prevenció, egészségünk felülvizsgálata. Szervezetünk ideális működése elsődleges, mi segítünk Önnek feltérképezni és megoldást nyújtani a diszfunkcionális folyamatok harmonizálására. 

Személyre szabott szűrőcsomagunkkal kikerülheti a felesleges vizsgálatokat, célzottan, panaszaihoz igazodva állítjuk össze egyedi szűrőcsomagját. Specifikus kérdéseivel kapcsolatban is átfogó tájékoztatást nyújtunk. 

Egészségügyi szakértőnk irányításával, előzetes konzultáció során diagnosztizáljuk panaszait, kéréseit és ehhez mérten állítjuk össze azokat a vizsgálatokat, amelyek elvégzésével komplex képet kaphat szervezete működésével kapcsolatban.

Konzultáció: díjmentes

Szűrővizsgálat ára: egyedi megállapítás alapján

 • Konzultáció (online vagy személyesen)
 • Javaslat alapján egyéb vizsgálatok
 • Konzultáció (online vagy személyesen)
 • Javaslat alapján egyéb vizsgálatok

A vizsgálati csomag egyedi konzultáció során kerül megállapításra. A laboratóriumi vizsgálat minden esetben éhgyomorra történik, illetve a vérvételi napon a vérvétel előtt az átlagosnál több folyadék bevitele javasolt. Ha a laboratóriumi vizsgálat széklet és vizelet vizsgálatot is tartalmaz, ezeket hozza magával. A hasi- és kismedencei ultrahang vizsgálatra 6 órás éhezés szükséges, telt hólyaggal érkezzen. 

Kardiológiai szűrőcsomag

Kinek a részére javasoljuk?

Minden páciensünk részére évente egyszer javasolt a szűrés a szív- és érrendszeri betegségek korai felismerése érdekében. Különösen javasolt a szűrés, azon páciensnek, aki dohányzik, magas vérnyomás betegségben szenved, magas a koleszterint szintje, mozgásszegény életformát folytat, túlsúly és elhízás jellemzi, cukorbetegségben szenved. A stresszes életmód, valamint a túlzott alkohol fogyasztás is jelentősen növeli a szív- és koszorúér betegségek kockázatát.

 92.000 Ft

 • Laborvizsgálat (teljes vérkép, vércukor, vérsüllyedés, alkalikus foszfatáz, bilirubin, CRP, GGT, GOT, GPT, HDL , LDL koleszterin, Triglicerid, HgbA1C, Húgysav, Karbamid, Kreatinin, Fe, Na, K, Mg, Ca, CK
 • Diagnosztikai vizsgálat( Nyaki erek ultrahang vizsgálata)
 • Komplex kardiológiai szakorvosi vizsgálat 
 • Nyugalmi EKG
 • Szívultrahang

A szűrőcsomagban meghatározott vizsgálatok esetében fontos betartani a vizsgálati sorrendet. A vizsgálati sorrend az alábbi: Laboratóriumi vizsgálat, diagnosztikai vizsgálat ( nyaki erek ultrahang vizsgálata), majd ezt követi a szakorvosi konzultáció.

A laboratóriumi vizsgálatra minden esetben éhgyomorra történik, illetve a vérvételi napon a vérvétel előtt az átlagosnál több folyadék bevitele javasolt. A nyaki erek ultrahang vizsgálata nem igényel előkészületet. 

Gyomor bélrendszeri szűrőcsomag

Kinek a részére javasoljuk?

Európában egyre növekszik azok száma, akik táplálkozási okokra visszavezethető emésztőrendszeri megbetegedésben szenvednek. Számos tényező idézheti elő ezeket a civilizációs betegségeket, a tartósítószerek szervezetbe jutása éppúgy, mint az antibiotikumszedés, gyorsételek fogyasztása.

Minden 30 év feletti páciensünk részére ajánljuk, akik a következő rizikócsoportok egyikébe tartoznak : családban előfordult gyomor és bélrendszeri daganatos megbetegedés/ zsírosan illetve fűszeresen, vagy rendszertelenül táplálkoznak/ korábban hasi- vagy kismedencei szerveknél elváltozást diagnosztizáltak, esetleg emiatt rendszeresen gyógyszert szednek/ gyakori hasi- vagy kismedencei, illetve emésztési panaszai vannak.

75.000 Ft

 • Laborvizsgálat (teljes vérkép,WE, CRP,GGT,GOPT,GPT,ALP,LDH,össz-bilirubin, konjugált bilirubin, vércukor, kreatinin eGFR, koleszterin, triglicerid, teljes vizeletvizsgálat, karbamid, kreatinin, Se Fe, transzferrin és székletvér vizsgálat)
 • Diagnosztikai vizsgálat (hasi- és kismedencei ultrahang vizsgálat)
 • Gasztroenterológiai szakorvosi vizsgálat

A szűrőcsomagban meghatározott vizsgálatok esetében fontos betartani a vizsgálati sorrendet. A vizsgálati sorrend az alábbi: laboratóriumi vizsgálat, diagnosztikai vizsgálat (hasi- és kismedencei ultrahang vizsgálat), szakorvosi konzultáció a laboratóriumi továbbá a diagnosztikai leletek ismeretében. Laborvizsgálat az egyes hasi szervek (máj, vese) működéséről ad információt, az ultrahang vizsgálattal főként a nem üreges hasi szervek (máj, hasznyálmirigy, lép, vesék, kismedencei szervek) ábrázolódnak. Egyes vizsgálatok eredményei ( például széklet vér kimutatás, vérkép) hozzájárulhatnak a daganatos elváltozások korai kiszűréséhez.

A laboratóriumi vizsgálat minden esetben éhgyomorra történik, illetve a vérvételi napon a vérvétel előtt az átlagosnál több folyadék bevitele javasolt. A laboratóriumi vizsgálat széklet és vizelet vizsgálatot és tartalmaz, ezt hozza magával. A hasi- kismedencei ultrahang vizsgálatra 6 órás éhezés szükséges, telt hólyaggal érkezzen.

Ultrahang diagnosztikai szűrőcsomag

Kinek a részére javasoljuk?

Minden páciensünk részére évente egyszer javasolt a szűrés egyes betegségek korai felismerése érdekében. A hasi- és kismedencei ultrahang vizsgálaton a nem üreges hasi szervek (máj, hasnyálmirigy, lép, vesék, kismedencei szervek) jól ábrázolódnak, ezeknek a szerveknek a betegségei és egyes daganatos elváltozások korai kiszűrése lehetséges. A nyaki ultrahang vizsgálat a nyaki szervek , a pajzsmirigy vizsgálatára és egyéb nyaki képletek, például nyirokcsomók vizsgálatára alkalmas. A nyaki erek ultrahang vizsgálsata a nyaki artériák meszesedését, vagy szűkületét mutatja, tehát bizonyos szempontból az érrendszerünkről kaphatunk általános információt. A súlyos meszesedés általános érelmeszesedést jelez, amely a szív-és érrendszeri betegségek, infarktus, stroke rizikófaktora.

75.000 Ft

 • Ultrahang diagnosztikai csomag belgyógyászati konzultációval (hasi- és kismedencei ultrahang vizsgálat; nyaki ultrahang vizsgálat (pajzsmirigy, nyálmirigyek, lágyrészek, nyirokcsomók); nyaki erek ultrahang vizsgálata)

Az ultrahang diagnosztikai vizsgálati eredményt birtokában lehetőség van a vizsgálati leletek eredményét megbeszélni belgyógyász szakorvosunkkal, aki a további vizsgálatokra szükség esetén javaslatot tesz.

A hasi- kismedencei ultrahang vizsgálatra 6 órás éhezés után, telt hólyaggal érkezzen, a másik két vizsgálat nem igényel előkészületet.

Pajzsmirigy szűrőcsomag

Kinek a részére javasoljuk?

A 25 év feletti páciensek (elsősorban nők) részére ajánljuk, akik a következő csoportok egyikébe beletartoznak: a családon belül előfordult pajzsmirigy betegség / az utóbbi időszakban szapora vagy szabálytalan szívverést, hajhullást, bőrszárazságot, székrekedést vagy hasmenést, levertséget vagy ingerlékenységet, fázékonyságot vagy éppen a melegtűrő képesség romlását észlelik / teherbeesési nehézségek vagy spontán vetélés esetén/ terhes kismamák , akiknek ismert pajzsmirigy betegségük van. A felsoroltak hátterében ugyanis meghúzódhat a pajzsmirigy bármilyen eredetű alul-, vagy túlműködése.

75.000 Ft

 • Laborvizsgálat (teljes vérkép, vércukor, We, GGT, GOT, GPT, TSH, FT3, FT4, a-TPO, koleszterin, triglicerid, karbamid, kreatinin, eGFR, amiláz, lipáz)
 • Diagnosztikai vizsgálat (nyaki ultrahang vizsgálat (pajzsmirigy, nyálmirigyek, lágyrészek, nyirokcsomók))
 • Endokrinológiai szakorvosi vizsgálat

A szűrőcsomagban meghatározott vizsgálatok esetében fontos betartani a vizsgálati sorrendet. A vizsgálati sorrend az alábbi: Laboratóriumi vizsgálat, diagnosztikai vizsgálat (nyaki ultrahang vizsgálat), majd ezt követi a szakorvosi kozultáció. A laboratóriumi vizsgálat keretében a pajzsmirigy hormonális működését, egy, a pajzsmirigy autoimmun gyulladására utaló paramétert, és az általános vérképet és májfunkciókat vizsgáljuk, amelyket a pajzsmirigybetegségek befolyásolhatnak.

A laboratóriumi vizsgálatra minden esetben éhgyomorra történik, illetve a vérvételi napon a vérvétel előtt az átlagosnál több folyadék bevitele javasolt. A pajzsmirigy ultrahang vizsgálat nem igényel előkészületet.

Általános egészségi állapotfelmérés - laborcsomag

Kinek a részére javasoljuk?

Laborcsomagunk segítségével felmérheti általános egészségi állapotát. Egyetlen vérvétellel széleskörű információt kap szervezete működéséről. A csomag mindazon hölgyek és urak egészségi állapotáról nyújt információt, akiknek életmódja fokozott (akár szellemi, pszichikai vagy fizikai) megterheléssel jár, nagyobb stressztűrést kíván és emiatt fokozott kockázattal bírnak különböző betegségek kialakulására.

60.000 Ft

 • Laborvizsgálat (teljes vérkép, vércukor,vérsüllyedés, alkalikus foszfatáz, bilirubin, CRP, ferritin, GGT,GOT,GPT, HDL- , LDL koleszterin, HgbA1C, Húgysav,Karbamid,Kreatinin, Összkoleszterin, Triglicerid, Fe,Na,K,Mg,Ca, TSH, Transzferrin, Ferritin, teljes vizeletvizsgálat)
 • Belgyógyászati szakorvosi vizsgálat

A laborvizsgálati eredmények birtokában a lelet eredményeit és az esetleges további javaslatokat egy konzultáció keretében beszélheti meg belgyógyász szakorvosunkkal.

A laboratóriumi vizsgálatra minden esetben éhgyomorra történik, illetve a vérvételi napon a vérvétel előtt az átlagosnál több folyadék bevitele javasolt..A laborvizsgálati eredmény max. 3-4 munkanapon belül készül el.

Táplálék intolerancia csomag

Kinek a részére javasoljuk?

Azon pácienseink részére javasoljuk, akiknek visszatérő, tartós emésztési panaszaik vannak, de az okot eddig nem tudták feltárni. Hasmenés, puffadás, hasi görcsök, rossz közérzet evés után, testsúlyváltozás a legjellemzőbb tünetek, de előfordulhatnak más jellegű panaszok, például fejfájás bizonyos ételek fogyasztása után, bőrkiütések, vagy ekcéma megjelenése.

50.000 Ft

 • Laborvizsgálat – Nutritív allergia panel (20) (tojás, tehéntej, alfa-laktalbumin, béta-laktoglobulin, kazein, tőkehal, búzaliszt, földimogyoró, szója, paradicsom, sárgarépa, burgonya, narancs, alma, banán, őszibarack, szezámmag, rák, marhahús, kiwi, zeller, mandula, mogyoró elleni allergén specifikus IgE-k kimutatása)
 • Belgyógyászati szakorvosi vizsgálat

Az ételallegia – allergénspecifikus IgE vizsgálat – kimutatása vénás vérből történik, ételallergia csomag (nutritív ellergia panel vizsgálat) a leggyakrabban előforduló 20 allergént tartalmazza.

Laboratóriumi vizsgálathoz nem szükséges éhgyomorra menni, de a vérvételi napon a vérvétel előtt az átlagosnál több folyadék bevitele javasolt.

FÉRFI szűrőcsomag

Kinek a részére javasoljuk?

Minden 45 év feletti férfi páciensünk részére, évente egyszer javasolt szűrővizsgálat. Ezen kívül fiatalabb férfiaknak is ajánljuk, ha urológiai, vizeléssel kapcsolatos panaszai vannak, vagy bármilyen tapintható eltérést észlel a gát, nemi szervek területén.

60.000 Ft

 • Laborvizsgálat (t.vérkép, karbamid, kreatinin, PSA,T.vizelet; We, vércukor, koleszterin, triglicerid, kreatinin (eGFR), GOT GPT , GGT, se bilirubin)
 • Diagnosztikai vizsgálat (kismedencei ultrahang vizsgálat, here ultrahang vizsgálat)
 • Urológiai szakorvosi vizsgálat

A laboratóriumi vizsgálat a veseműködésről és a prosztata elváltozásairóla ad információt, a PSA a prostatarák tumormarkere. Az ultrahangon a vesék, hólyag és egyéb kismedencei szerveket valamint a heréket vizsgálják.

A laboratóriumi vizsgálathoz nem szükséges éhgyomorra menni , de a vérvételi napon a vérvétel előtt az átlagosnál több folyadék bevitele javasolt. A laboratóriumi vizsglat vizeletvizsgálatot is tartalmaz. A kismedencei ultrahang miatt telt hólyag szükséges.

MABELLE STANDARD NŐI szűrőcsomag

Kinek a részére javasoljuk?

Minden női páciensünk részére évente egyszer javasolt a szúrőcsomag elvégzése. Az általános állapotfelmérés mellett nőgyógyászati szakorvosi vizsgálatot, valamint emlő ultrahang vizsgálatot tartalmaz.

100.000 Ft

 • Laborvizsgálat (teljes vérkép, vércukor,vérsüllyedés, alkalikus foszfatáz, bilirubin, CRP, ferritin, GGT,GOT,GPT, HDL- , LDL koleszterin, HgbA1C, Húgysav,Karbamid,Kreatinin, Összkoleszterin, Triglicerid, Fe,Na,K,Mg,Ca, TSH, Transzferrin, Ferritin, teljes vizeletvizsgálat, CA 15-3)
 • Emlő ultrahang vizsgálat
 • Nőgyógyászati szakorvosi vizsgálat + cytológia + hüvelyi ultrahang vizsgálat
 • Nyugalmi EKG
 • Belgyógyászati szakorvosi vizsgálat

A laboratóriumi vizsgálatra minden esetben éhgyomorra történik, illetve a vérvételi napon a vérvétel előtt az átlagosnál több folyadék bevitele javasolt..A laborvizsgálati eredmény max. 3-4 munkanapon belül készül el. Cytológia mintavétek eredménye kb. 10 munkanap alatt készül el. A nőgyógyászati szakorvosi vizsgálat a menstruáció alatt nem végezhető.

MABELLE EXTRA NŐI szűrőcsomag

Kinek a részére javasoljuk?

Minden női páciensünk részére évente egyszer javasolt a szúrőcsomag elvégzése. Az általános állapotfelmérés mellett nőgyógyászati szakorvosi vizsgálatot, valamint emlő ultrahang vizsgálatot tartalmaz. Kiegészítő vizsgálatként a bőr egészségének ellenőrzése történik az esetleges festékes és nem festékes bőrdaganatok korai felismerése érdekében.

150.000 Ft

 • Laborvizsgálat (teljes vérkép, vércukor,vérsüllyedés, alkalikus foszfatáz, bilirubin, CRP, ferritin, GGT,GOT,GPT, HDL- , LDL koleszterin, HgbA1C, Húgysav,Karbamid,Kreatinin, Összkoleszterin, Triglicerid, Fe,Na,K,Mg,Ca, TSH, Transzferrin, Ferritin, teljes vizeletvizsgálat, CA 15-3)
 • Emlő ultrahang vizsgálat
 • Nőgyógyászati szakorvosi vizsgálat + cytológia + hüvelyi ultrahang vizsgálat
 • Diagnosztikai vizsgálat (hasi- és kismedencei ultrahang vizsgálat; nyaki ultrahang vizsgálat (pajzsmirigy, nyálmirigyek, lágyrészek, nyirokcsomók))
 • Anyajegyszűrés (bőrgyógyászati szakorvosi vizsgálat)
 • Nyugalmi EKG
 • Belgyógyászati szakorvosi vizsgálat

A laboratóriumi vizsgálatra minden esetben éhgyomorra történik, illetve a vérvételi napon a vérvétel előtt az átlagosnál több folyadék bevitele javasolt..A laborvizsgálati eredmény max. 3-4 munkanapon belül készül el. Cytológia mintavétek eredménye kb. 10 munkanap alatt készül el. A nőgyógyászati szakorvosi vizsgálat a menstruáció alatt nem végezhető.