Az ételeken át vezetne az út az egészséges bőr felé? Ha azt szeretnénk hogy bőrunk rugalmas, feszes és egészséges maradjon, ezeket az ételeket ne hagyjuk ki az étkezésünkből
Víz
A víz hidratáltan tartja bőrünket, segíti „eltüntetni” a ráncokat és a mély barázdákat, helyreállítja a kiszáradt bőrt. Jót tesz a vérkeringésnek és a véráramlásnak, így felfrissíti a bőrünket.
Szelén
A szelén egy ásvány, amely segíthet megóvni a bőrsejtjeit a károsodástól. Emellett szerepet játszik a rák kialakulásának megelőzésében is! A legjobb szelén források közé tartozik a brazil dió, a gombafejek, a garnélarák, a bárány, a halak, mint például a tőkehal, a tonhal, vagy a lazac. De a szelén emellett fellelhető még marhahúsban, sovány pulykahúsban, osztrigában, szardíniában, folyami rákban és a teljes-kiőrlésű lisztben is
Koenzim Q10
A koenzim Q10 egy erőteljes antioxidáns, mely természetesen a testünkben képződik. Segít megóvni az egészséges bőr sejtjeit és más testi sejtjeinket a szabad gyökök káros hatásaitól. A CoQ10 azonban nem csak a bőrnek tesz jót. Érdekelt az energiagyártásban és az immunrendszer működésében is. A fő koenzim Q10 források az olajos halak, például lazac vagy tonhal, de megtalálható ezek mellett a májban is.
Antioxidánsok
Az antioxidánsok nagymértékben lassítják vagy megvédik a sejtet a természetes károsodástól. Ilyen például a száraz bőr, a ráncok vagy a mélyebb barázdák megjelenése. Az antioxidánsok tulajdonképpen mindenféle ételben megtalálhatóak, de a legfőképp a színes zöldségekben és gyümölcsökben, mint például a különféle bogyós termésekben, a paradicsomban, a sárgabarackban, a céklában, a tökben, a spenótban, az édes krumpliban, a mandarinban, a paprikában és babban is.
A-vitamin
Ha szeretnénk elkerülni a száraz, réteges bőrt, egészen egyszerűen csak együnk meg egy répát, egy narancsot vagy egy szelet sárgadinnyét. Ezek a zöldségek és gyümölcsök igazi A-vitamin bombák. Az A-vitamin segít hidratálni az egészséges bőr mélyebb rétegeit is. Kiváló A-vitamin források még a leveles zöldségek, a tojás és az alacsony zsírtartalmú tejtermékek, mint például a sajt vagy a tej
C-vitamin
A C-vitamin segít megvédeni bőrünket a napsugárzástól, de emellett a szabad gyökök okozta károsodástól és az olyan szövetek, mint például a kollagén vagy az elasztin roncsolódásától is. Kiváló C-vitaminforrás a piros almapaprika, a trópusi gyümölcsök, a kivi, a brokkoli, a zöld leveles zöldségek, vagy például a kelbimbó is.
Zöld tea
Az antioxidánsok kifogyhatatlan tárháza a zöld tea, a természet egyik legkülönlegesebb itala, amit nyugodtan nevezhetünk varázsitalnak is. A zöld tea gyulladáscsökkentő hatású, gátolja a DNA pusztulását, és segít elkerülni a leégést. A zöld teát megtalálhatjuk nagy mennyiségben, különféle kozmetikumokban is.